Aktuális autószalon-információk
2019.12.18.

Porsche M5 és Porsche Szeged telephelyünk támogatásával macikkal vigasztalódhatnak a mentőautókba kerülő gyermekek

2019.12.07-én megrendezésre került Jobb adni jótékonysági gálaesten Porsche M5 és Szeged telephelyünk nevében Bódi László kollégánk is büszkén léphetett fel a színpadra eme nemes ügy támogatójaként!
Mackók

A Magyar Református Szeretetszolgálatnak jelenleg húszezer mackó elkészítésére van vállalása az Országos Mentőszolgálat felé, aminek a felét már sikerült teljesíteni, és a tízezredik mackót nemrégiben jelképesen is átadták az OMSZ-nak. A Mentőszolgálat éves szinten 1,2 millió esetben segít, amiből 45 ezer esetben gyerekeket lát el. Csató Gábor főigazgató elmondta, ezekben az esetekben sem csak a legkorszerűbb technikával kívánnak segíteni a gyermekeknek, hanem a legnagyobb empátiával is, amihez egy kis pluszt jelentenek a macik, melyek átlendítik őket a fájdalmas, stresszel teli perióduson. Hozzátette: A program olyan sikeres, hogy azok a gyerekek, akik nem először ülnek mentőautóban, már keresik a kis játékokat.

Munkát is biztosítanak a mackók

Már két éve működik az MRSZ rehabilitációs foglalkoztatási programja, amelynek célja, hogy az egyre szerteágazóbb szeretetszolgálati munkájukban nagyobb hangsúlyt tudjanak fektetni a foglalkoztatás elősegítésére. Ennek keretében a megváltozott munkaképességű munkavállalók olyan termelő munkát végezhetnek, amely nemcsak hozzájárul az alapítvány jótékonysági munkájához, de lehetőséget kínál a foglalkoztatottaknak, hogy tapasztalataikat felhasználhassák a munkaerőpiacra való visszatéréshez. Az országban jelenleg három helyszínen folyik rehabilitációs foglalkoztatás a Magyar Református Szeretetszolgálaton belül. Budapesti székhelyük mellett, elsőként Harsányra és Sarkadra esett a választásuk, hogy munkahely-teremtéssel hozzájárulhassanak a két térségben élő megváltozott munkaképességű személyek összetett rehabilitációs folyamatához.

A Mentő Macik gyártása időközben kiemelt projektté nőtte ki magát. A plüssállatok szigorú minőségellenőrzésen estek át és elnyerték a CE tanúsítványt, amely garanciát nyújt arra, hogy biztonságos gyermekjátékot tarthatunk kezünkben. Emellett szintén megkapták a Salva Vita Alapítvány „Segítő Vásárlás" minősítését is, amely olyan minőségi magyar termékekre hívja fel a figyelmet, amelyeket megváltozott munkaképességű emberek készítenek és a vásárlással az ő munkahelyeik megteremtését támogatják.

Ahhoz, hogy a mackók a lehető legtöbb helyszínre eljuthassanak, fontos, hogy a projekt folytonossága biztosított legyen. A Szeretetszolgálat ezért szívesen fogad minden olyan felajánlást, adományt, ami ezt elősegítheti. Az anyagi támogatás mellett, szabászollók, textil filcek, tépőzárak, cérnák és fonalak adományozása könnyítheti a munkájukat. Ezek mellett kiemelt segítséget jelent számunkra varrógépek felajánlása, amely lehetővé teszi, hogy a kézi varrás helyett a gyártási idő lényegesen lerövidüljön.